Western ridning på Okna Ranch!

Gruppridningen är igång på Okna Ranch! Vi intresse kontakta michelle@kigerstable.se för frågan om plats i grupperna.

Cowboy Obstacle Training Day!


14 mars på Okna Ranch kl 10 - 15


Passa på att miljöträna er som ekipage, få hjälp och tips på hur ni ska lösa svårigheter eller bara prova på Extreme Cowboy Race som vi utgår från under träningsdagen! Vi använder oss av olika hinder från trail och extreme cowboy race som både är nyttiga och roliga för häst såväl som för ryttaren! Det är bara fantasin som stoppar en!

Denna dag och med alla övningar går det utmarkt att enbart träna från marken eller variera. Ni får hjälp med att hitta era bästa förutsättningar för optimal träning, ni får garanterat med er verktyg hem för fortsatt utveckling och massa inspiration! Det finns möjlighet för dig som inte har egen häst att hyra av oss på plats.

Vi kommer att träna i ridhus.


Pris 950 kr /ekipage. Begränsat antal platser!

Ingår: teori, kaffe+fika, 2 träningspass i grupp, hagplats för häst.

Tillgång till toalett, mikro och kyl.


Bokning sker till michelle@kigerstable.se. Betald avgift är bindande anmälan och säkrad plats. Återbetalning sker mot uppvisande av läkarintyg eller ersatt plats.


Vill du veta mer om Extreme Cowboy Race? Besök swedenexcaracers.se eller maila michelle@kigerstable.se för frågor!


Välkomna!

Beridet Bågskytte!


28 - 29 mars kommer Dalecarlian Horseback Archery till oss igen!


Beridet bågskytte är en idrott för hela familjen! Det är många som upptäcker den som ett väldigt bra komplement till vad man än håller på med inom häst, eftersom man inte kan hålla i tyglarna utan får träna in andra kommandon såsom röst, sits och vikthjälper. Du håller ju en pilbåge och pilar i handen! DHA, Dalecarlian Horsebackarchery Academy (Akademin för Beridet bågskytte) är Sveriges mesta utbildare i Beridet bågskytte och vi träffar mellan 150-200 ekipage varje år. De som driver DHA heter Ylwa och Mats Woxmark och jobbar båda två till vardags som instruktörer och hästtränare. Mats tävlar på internationell nivå och tog under 2018 ett VM-silver i Polsk jaktbana i Ungern på lånad häst.

Den största framgångsfaktorn för att bli bra i Beridet bågskytte, är hästen och vi lägger ner massor med tid just på hästträningen för att ni båda ska kunna göra det som är roligt fortast möjligt. Allt du gör måste gå i hästens takt. Under en kurs kommer vi att gå igenom de vanligaste skjutteknikerna, så att du får möjlighet att välja den teknik som passar dig bäst. Vi kommer också att gå igenom grunderna i skytte med ryttarbågar från marken, så att du lär dig skjuta i olika riktningar och hantera nockning (ladda på ny pil på strängen) innan vi sitter upp och provar. Övningarna ger dig en bra verktygslåda att jobba vidare från, efter genomgången kurs!


Pris 4300,- / ekipage. Ink box med strö, hage, lunch x 2, middag, fukost, fika samt övernattning 28-29 mars. 

2 ridpass/ dag i grupp.


För dig som inte har egen häst finns det möjlighet att hyra häst av oss med pristillägg. 


Detta är ett perfekt tillfälle för dig som vill fortsätta utvecklas inom grenen eller för dig som vill prova något nytt med din häst! Begränsat antal platser.


För frågor och anmälan kontakta michelle@kigerstable.se

Clinic med Madeleine Stiwing!

21 mars på Okna Ranch!

Passa på att ta del av Madeleines erfarenheter och få tips och hjälp i kommunikationen med din häst med mottot: den lugna vägen är den korta vägen. Hon arbetar med en röd tråd och ser till ekipagets förutsättningar och plockar fram det bästa i er.


Madeleine har lång erfarenhet av hästar och har meriterat sig inom både Trail, Pleasure, Western Riding, Horsemanship, Working Cowhorse och Reining. Ta tillfället att få professionell hjälp inför kommande tävlingssäsong eller bara få tips som inspirerar er i vardagen!


Under en dag rider du 2 pass tillsammans med en annan ryttare i 45 minuter. Övriga tiden tittar du självklart på övriga ryttare för att ta del av så mycket som möjligt.


Medtag egen lunch, det finns tillgång till kyl och mikro. Kaffe och fika finns på plats.


Pris/ekipage ink hagplats/box för hästen 1250kr.
Det finns möjlighet till övernattning för både häst och ryttare.


Vid betalning är platsen bokad. Återbetalning sker mot läkarintyg eller om platsen ersätts.


Bokning och frågor till michelle@kigerstable.se
Välkomna!

Häst och Yoga Retreat!


17 - 19 april ~ Mindfulness för kropp och själ!


Varmt varmt välkomma på en mjuk, inkännande och hästig

yogaretreathelg på Okna Ranch- med mat från Runnvikens

Pensionat! Donna från Healspace och Michelle från Okna

bjuder härmed in till en helg som garanterat får ner din puls!


Restorativ yoga, Yin yoga, Ljudbad till gong och kristallskålar

och det bästa av allt - ridning på helt fantastiska hästar!


Vi inleder vår helg tillsammans med en god middag ihop på fredagskvällen, för att sen ägna en stund åt mjuk Yin/ Restorativ yoga med efterföljande gongbad. Som avrundning på en underbar kväll vaggas ni in i sömnen med hjälp av Yoga Nidra, så kallad yogisk sömn.


Lördagen startar vi med god frukost och en stund i mjuk yoga samt meditation innan det är dags bege sig ut för att se ranchen i dagsljus.
Höns, getter och hästar- närheten till djuren är så närande! Vi tar en promenad och njuter av omgivningen, för att sen dela upp oss i två grupper. Den ena gruppen beger sig till hästarna för en härlig uteritt och den andra gruppen bäddas ner för en lång stund i Restorativ yoga och ljudbad.

Därefter möts vi upp för en härlig lunch, och sen byter grupperna plats för eftermiddagens aktiviteter!
Lite egentid bjuder stunden mellan aktiviteter och middagen på, kanske känns det skönt sitta med en god bok framför brasan eller varför inte skriva ner lite reflektioner i din dagbok? Röda tråden den här helgen är just kravlöst välmående, så ta på dina bästa raggsockor och ägna tiden åt dig själv!

Lördagskvällens middag blir något speciellt, en trerätters meny serveras direktlevererad från Runnvikens pensionat! Vi tar oss god tid att äta och njuta, för att sedan mötas upp på yogamattan för ett mjukt pass där vi igen avslutar med Yoga Nidra för en god natts sömn!


Söndagen inleds med morgonyoga och pannkaksfrukost,

och vår tid tillsammans lider mot sitt slut. Efter den här

helgen hoppas vi att ni återvänder hem med ny kraft och

energi samt många fina minnen!


Allt är anpassat för dig som är ny till yoga och ny till rid-

ningen. Det som behövs för yogan finns på plats, det enda

du behöver ta med är bekväma vädertåliga kläder för rid-

ningen och mjuka kläder för yogan.


Pris för helgen inkl. helpension, bädd i delat rum, all yoga/ljudbad samt ridning är 4500:-.

Tid: samling 17.00 på fredag 17 april och avslut till 12.00 på söndag 19 april.


Anmälan sker till donna@healspace eller michelle@kigerstable.se. Anmälningsavgift á 1000:- erläggs vid bokning för bekräftad plats och är inte återbetalningsbar. Hela avgiften betalas snarast och senast 2/3-2020. Vid avbokning efter 13/3 återbetalas inte avgiften, behöver man avboka får man försöka sälja eller överlåta sin plats. Betalning sker via swish eller bg, uppgifter fås vid anmälan.


Vi ser fram emot att få rå om er den här helgen!

Michelle och Donna

Cutting/Herdwork clinic med domar bedömning!


10 - 11 april ~ Martina Erhlandsson från TM Equine och Lars Rask!


Kickstarta våren med att träna på cuttingmaskinen och boskap

med tränaren Martina Erhlandsson. Hon är nu hemma i Sverige

igen efter flera år utomlands där hon arbetat för olika kända

tränare inom Cowhorse och Cutting. Hon vill dela med sig av

sin erfarenhet och hjälper dig oavsett nivå att komma framåt i er

utveckling på boskapen. Hon ser hela hästen och ger er verktyg

att förbättra er ridning och ert samspel med hästen.


Lars Rask, utbildad domare, kommer vara med och ge er information om vad det är domaren tittar på och ge tips på hur ni kan förbättra era resultat. På lördagen rider ni en uppstyrd träningstävling där ni blir bedömda, eftreåt har ni chans att diskutera och ställa frågor angående ert resultat med Lars Rask och Martina ger er tips på fortsatt träning hemma.


Vi börjar fredagen med att träna tekninken på cuttingmaskinen följt av boskapsarbete på em. Middag tillsammans i Stora Huset där även övernattning sker. 


På lördag fm hålls träningstävlingen där bedömmning ges av Lars. Efteråt finns tid till diskussion och frågor med Martina och Lars.


Pris / ekipage: 2500kr.

Ink träning, lunch, middag och övernattning för häst och ryttare fredag samt frukost och träningstävling lördag.


Anmälan och frågor till michelle@kigerstable.se


Begränsat antal platser!


Välkomna!


Contact: michelle@kigerstable.se