Breed


Våra avelsston på gården är utvalda pga deras mentalitet som avspeglar sig på deras avkommor, de är starka och friska med bra exteriör och lämnar framförallt ifrån sig underbara nyfikna och framåt avkommor! Våra föl är till salu - i år har vi enbart ett Kiger föl av Freja/Bayo Altivo och ett Quarter föl av Bizzi/Boon Be Black. Båda ston och fantastiskt charmiga och sociala. 


Kiger Mustangen är det vi brinner mest för och satsar på med aveln - vi har fastnat för rasen då den är stark, tålig, samarbetsvillig, ödmjuk och fantastiskt rolig att jobba med, egentligen som många andra hästar men med det lilla extra av allt.

Vill du veta mer om Kiger Mustangen? Gå in på www.kigerstable.se


Välkommen att ta kontakt för frågor!


Dream Came True "Dream"

sire: wild kiger dam: wild kiger


Dream är en vildfångad Kiger Mustang som har ett hjärta av guld och lämnar avkommor med det lilla extra, de blir alltid lite mer framåt, lite tuffare - lite mer  "Spirit".


Dream går med i verksamheten när hon inte är mamma ledig och charmar alla med sitt känsliga och ödmjuka sätt.


I år väntas ett föl med Bayo Altivo som far. Fölet kommer vara till salu.

KMS Freja "Freja"

sire: Heathcliff Kiger dam: Lucky Lady


Freja är sin far lik - de älskar att vara med, de älskar skogen, de älskar vatten och de älskar att få tänka i paddocken - samarbete och följa faller sig så naturligt för Kiger Mustangen och det visar Freja. Denna linjen är något jag vill få fram och satsa på då jag själv förälskat mig i både Freja och hennes far Cliffan. De har den sk Steens Kigern i sig. 


Freja har fått ett föl i fjol och har nu fått ett helsyskon igen med pappan Bayo Altivo - Heatchcliff's Leija! 


I år betäcks Freja med Quality Kigers Viho. 


Både Leija och årets föl är till salu.

Little Daisy By Boon

sire: Boon Be Black

dam: Hatchet's Little Showbiz

Quarter, sto, f-19


Boon och Bizzis sista avkomma, otroligt charmig och cool liten quarter! Lättlärd då hon vill vara med och är nyfiken och tålmådig - kommer göra sig bra i vilket "jobb" hon än får men hon har klart förutsättningarna för en stabil boskapshäst.


Daisy är till salu.

Amazing "Macy" Ruth

sire: dam:


Macy har jag känt i många år - hon ger avkommor som är stabila, tåliga, framåt och friska. De har alltid varit roliga att jobba med och alltid varit trevliga.


Macy är betäckt med Kiger hingsten QLK Viho och det blir spännande att få se denna avkomma 2020! (Jag hoppas på en skäck Kiger!)


April Star

sire: dam: In Good Faith


April är ny i flocken! Faster till Freja. Denna linje är någon jag fastnat för och verkligen vill ta till vara på. De är både tuffa och ödmjuka, tåliga och känsliga. Hovkvalitén är otrolig och rasen i sig (Kiger Mustang) är en frisk ras som verkligen visar hur fantastiska de är i samarbetsvilja, följsamhet, lugn, nyfikenhet, mm.


April är betäckt med Bayo Altivo och hennes kommande föl är till salu.


Contact: michelle@kigerstable.se