Cowboy Obsticle Training Day!


21 september Okna Ranch


Passa på att ta få tips inför nästa tävling eller bara prova på om du är nyfiken på Extreme Cowboy Race som vi utgår från under träningsdagen! Vi går igenom teoretiskt vad som förväntas av ekipaget under tävling och praktiskt övar ni på olika hinder och får hjälp med att antingen komma över tröskeln där ni har fastnat eller få tipsen som hjälper er att kamma hem några extra poäng under tävlingen!


Pris 950 kr /ekipage. Begränsat antal platser!

Ingår: teori, kaffe+lunch, 2 ridpass i grupp, hagplats för häst.


Övernattning finns för de som vill från kvällen innan (tillkommer avgift).


Bokning sker till michelle@kigerstable.se. Betald avgift är bindande anmälan och säkrad plats. Återbetalning sker mot uppvisande av läkarintyg eller ersatt plats.


Vill du veta mer om Extreme Cowboy Race? Besök swedenexcaracers.se eller maila michelle@kigerstable.se för frågor!


Välkomna!

Horsemanship - ett sätt att kommunicera!


Oavsett om vi hämtar hästen i hagen, lastar, står för hovlsagare, är på tävling, rider i skogen eller finslipar på tekniken på ridanan så kommunicerar vi alltid med våra hästar. 

Att lära sig sitt egna kroppsspråk och vad man ger för uttryck och signaler mot hästen är första steget till att kunna förstå varför hästen svarar som den gör. Att lära sig hästens signaler går ganska snabbt då den speglar oss i allt vi gör och känner. 


Pris 950 kr /ekipage. Begränsat antal platser!

Ingår: teori, kaffe+lunch, 2 ridpass i grupp, hagplats för häst.


Övernattning finns för de som vill från kvällen innan (tillkommer avgift).


Bokning sker till michelle@kigerstable.se. Betald avgift är bindande anmälan och säkrad plats. Återbetalning sker mot uppvisande av läkarintyg eller ersatt plats.


Vill du veta mer om Extreme Cowboy Race? Besök swedenexcaracers.se eller maila michelle@kigerstable.se för frågor!


Välkomna!

Beridet Bågskytte!


Passa på att vara med under en rolig helg där du får lära dig beridet bågskytte av

Dalecarlian Horsebackarchery Academy!Beridet bågskytte är en idrott för hela familjen och ingår sedan den 1 januari 2016 i Riksidrottsförbundet. Det är många som upptäcker den som ett väldigt bra komplement till vad man än håller på med inom häst, eftersom man inte kan hålla i tyglarna utan får träna in andra kommandon såsom röst, sits och vikthjälper. Du håller ju en pilbåge och pilar i handen! DHA, Dalecarlian Horsebackarchery Academy (Akademin för Beridet bågskytte) är Sveriges mesta utbildare i Beridet bågskytte och vi träffar mellan 150-200 ekipage varje år. Vi som driver DHA heter Ylwa och Mats Woxmark och vi jobbar båda två till vardags som instruktörer och hästtränare. Mats tävlar på internationell nivå och tog under 2018 ett VM-silver i Polsk jaktbana i Ungern på lånad häst.

En månad senare blev det SM-guld i samma gren på egen häst samt ett totalbrons. Ylwa ser man nästan uteslutande i showsammanhang, och då oftast tillsammans med det Arabiska fullblodet Jeenial ox.
Vi jobbar också båda två ideellt som tränare i BK Siljanspilen, där vi coachar bland annat världens bästa junior Marcus Hjortsberg och ett flertal lovande juniorer.

Den största framgångsfaktorn för att bli bra i Beridet bågskytte, är hästen och vi lägger ner massor med tid just på hästträningen för att ni båda ska kunna göra det som är roligt fortast möjligt. Allt du gör måste gå i hästens takt. När du går en kurs hos oss, så kommer vi att gå igenom de vanligaste skjutteknikerna, så att du får möjlighet att välja den teknik som passar dig bäst. Vi kommer också att gå igenom grunderna i skytte med ryttarbågar från marken, så att du lär dig skjuta i olika riktningar och hantera nockning (ladda på ny pil på strängen) innan vi sitter upp och provar. Övningarna ger dig en bra verktygslåda att jobba vidare från, efter genomgången kurs!


Datum: 28-29 september på Okna Ranch

Tid: kl. 10-16 med avbrott för en timmes lunch - medtag egen lunch.
Pris med häst: 2100 kr/ekipage (hagplats ingår)
Pris utan häst: 1000 kr/person.

Finns möjlighet till övernattning, avgift tillkommer.


Max antal deltagare 12, minst antal deltagare 6
Lån av pilbåge och pilar ingår. Tillgång till kyl, micro, kaffe, te.


Vi välkomnar dig och din häst till en rolig helg med Dalecarlian Horsebackarchery Academy - Mats och Ylwa Woxmark!


Har du några frågor eller funderingar så hör du av dig till oss, kontaktuppgifter hittar du på beridetbagskytte.se

Bokningar sker till michelle@kigerstable.se


Välkomna!

Western ridning på Okna Ranch!


Barn och ungdom

Nu finns möjlighet att lära sig hästhantering och grunder i western ridning på Okna Ranch för barn och ungdomar från 10 år. Tidigare erfarenhet spelar ingen roll då vi går igenom allt från grunden. Teori läggs in 1 gång/termin utöver det vi går igenom samtidigt som det praktiska.

Vi rider ibland ut i skogen, vi varierar utebana och ridhus.

Kursavgift 3850kr/elev. Kursstart 17 september kl 17.30-18.30. Kursavslut 10 december. Totalt 11 tillfällen.


Gruppridning – Intensiv

En speciell grupp och satsning för dig som vill utvecklas lite snabbare i din ridning, som kanske vill ha egen häst en dag och vill förbereda dig inför det med lektionsridning och egen tid i sadeln. En gång i veckan har vi lektion där vi lär oss grunderna i westernridning och horsemanship (uppsuttet och markarbete) inriktning trail/EXCA. Vi lär oss hur vi ska tänka kring träningen av hästen, allt från den unga individen till en stark och hållbar häst. En gång i veckan utöver lektionsridningen kommer ni själva till stallet och tränar. Detta medför stort ansvar som liknar att ha egen häst. 

Kursavgift 6600kr/elev. Kursstart 17 september kl 18.30-19.30 och kursavslut 10 december. Totalt 11 tillfällen med lektionsridning och 11 tillfällen med egen ridning

För dig som är med i denna gruppen finns möjlighet till förmåner vad gäller att vara delaktig i kurser och clinics som kommer vara på gården.


Gruppridning - Grundridning/Intensiv

En grupp för dig som vill utveckla din westernridning men som kanske inte har möjlighet att rida fler ggr på en vecka. Vi fokuserar på grunderna inom western filosofin, inriktning: trail, ranch riding, horsemanship, EXCA. 

Du kan välja att rida 1 gång i veckan i gruppen eller välja Intensiv där du har möjligheten att rida ytterligare 1 gång i veckan under eget ansvar.

Kursstart 19 september kl 18-19. Kursavslut 12 december. Totalt 11 tillfällen.

Kursavgift Grundridning 4500kr/elev. Kursavgift Intensiv 6600kr/elev.


Gruppridning – Hållbart Ekipage

En grupp för dig med egen häst eller lånad häst av gården. Här fokuserar vi på ryttarens inverkan samt hästens förberedelse inför utmaningar, exempelvis vara i god kondition till tävling eller vara fysiskt och mentalt förberedd inför boskapsträningen. Vi använder oss av olika bomsekvenser för att träna ryttaren och hästen i följsamhet och samarbete, bygger styrka och kondition samt även får tips för att stärka vår egen sits och balans.

Denna grupp vänder sig till dig som vill förbättra din ridning och stärka er som ekipage oavsett inriktning. (Det kommer vara blandat med inslag inför trail, EXCA, cutting)

Kursavgift 5280kr. Kursstart 19 september kl 19-20. Kursavslut 12 december. Totalt 11 tillfällen.

För dig som är med i denna gruppen finns möjlighet till förmåner vad gäller att vara delaktig i kurser och clinics som kommer vara på gården.

 

Anmälan och frågor till: michelle@kigerstable.se


Välkomna!

Contact: michelle@kigerstable.se