Breed


Våra avelsston på gården är utvalda pga deras mentalitet som avspeglar sig på deras avkommor, de är starka och friska med bra exteriör och lämnar framförallt ifrån sig underbara nyfikna och framåt avkommor! Våra föl är till salu - i år har vi enbart ett Kiger föl av Freja ovh ett Quarter föl av Bizzi/Boon Be Black. Båda ston och fantastiskt charmiga och sociala. 


Kiger Mustangen är det vi brinner mest för och satsar på med aveln - vi har fastnat för rasen då den är stark, tålig, samarbetsvillig, ödmjuk och fantastiskt rolig att jobba med, egentligen som många andra hästar men med det lilla extra av allt.

Vill du veta mer om Kiger Mustangen? Gå in på www.kigerstable.se


Välkommen att ta kontakt för frågor!


Dream Came True "Dream"

sire: wild kiger dam: wild kiger


Dream är en vildfångad Kiger Mustang som har ett hjärta av guld och lämnar avkommor med det lilla extra, de blir alltid lite mer framåt, lite tuffare - lite mer  "Spirit".


Dream går med i verksamheten mestadels på turridningar men kommer i år även vara med på NH kurser och ridläger för både barn och vuxna. Hon har verkligen visat bra mentalitet i ridterapi så hon är en av de som komme vara med inom häst teapin på gården.


I år kommer hon betäckas med hingsten Bayo Altivo så fölet 2020 väntas med lika stor spänning som tidigare år! 

KMS Freja "Freja"

sire: Heathcliff Kiger dam: Lucky Lady


Freja är sin far lik - de älskar att vara med, de älskar skogen, de älskar vatten och de älskar att få tänka i paddocken - samarbete och följa faller sig så naturligt för Kiger Mustangen och det visar Freja. Denna linjen är något jag vill få fram och satsa på då jag själv förälskat mig i både Freja och hennes far Cliffan. De har den sk Steens Kigern i sig.


Freja har inte gått med i verksamheten än då hon ridits in sparsamt och gått med föl vid sidan men kommer succesivt vara med vid olika arrangemang. 


Freja har fått ett föl i fjol och har nu fått ett helsyskon igen med pappan Bayo Altivo - Heatchcliff's Leija! 


I år betäcks Freja med Quality Kigers Viho. 

Hatchet's Little Showbiz "Bizzi"

sire: San Hatchet dam: Showtime


Bizzi är ett otoligt vackert sto som dessutom har väldigt bra blodslinjer bakom sig. Hon är väldigt mild och vänlig samtidigt som hon har ruter i sig. Hon fick sitt första föl i år som plockat upp hennes goda egenskaper - framåt, social och samtidigt mild. Ny hingst på Bizzi blir det när hon levererade en sån fin liten avkomma och är en sån fantastisk mamma.


Little Daisy By Boon

sire: Boon Be Black

dam: Hatchet's Little Showbiz


Boons sista quarter avkomma - är så glad att det blev Bizzis första! Daisy är till salu.

Amazing "Macy" Ruth

sire: dam:


Macy har jag känt i många år - hon ger avkommor som är stabila, tåliga, framåt och friska. De har alltid varit roliga att jobba med och alltid varit trevliga.


Macy är betäckt med Kiger hingsten QLK Viho och det blir spännande att få se denna avkomma 2020! (Jag hoppas på en skäck Kiger!)


April Star

sire: dam: In Good Faith


April är ny i flocken! Faster till Freja. Denna linje är någon jag fastnat för och verkligen vill ta till vara på. De är både tuffa och ödmjuka, tåliga och känsliga. Hovkvalitén är otrolig och rasen i sig (Kiger Mustang) är en frisk ras som verkligen visar hur fantastiska de är i samarbetsvilja, följsamhet, lugn, nyfikenhet, mm.


Contact: michelle@kigerstable.se